Stallkaffe till förmån för utsatta hästar

Equi_ames Stallkaffe är framtaget till förmån för utsatta hästar. Vi donerar 10 kr per kilo kaffe du köper till Svenska Hästars Värn för möjligheten att göra ännu större skillnad. Med Stallkaffe från Equi_ame kan du vara med och bidra till att hjälpa utsatta hästar till ett nytt tryggt liv samtidigt som du dricker ett gott och hållbart kaffe. Läs mer om vårt kaffe och dess ursprung här nedan.

Svenska Hästars Värn är en förening vars syfte är att utöva räddningsverksamhet för hästar som har utsatts för missförhållanden, vanvård eller på annat sätt är i en situation där åtgärder krävs av etiska och/eller djurskyddsskäl. Hästarna rehabiliteras fysiskt och psykiskt. Därefter placeras de ut i noga utvalda foderhem. Läs mer om SHV här!

Tagga din fikapaus med #stallkaffe så hjälper du oss att sprida budskapet vidare och hjälpa fler hästar till ett bättre liv.Att ha häst är fantastiskt på många sätt; för den som väljer att lägga ner sin tid och kraft på hästar finns det så mycket att få tillbaka från de här fantastiska djuren! Du kan vara trött på väg till stallet men genom gemenskap och närhet med hästarna fylls man på av glädje och energi. Mötet med hästarna kan beröra på ett unikt sätt och att hästar används i terapi kan man lätt förstå. 

Att ha häst innebär stora förpliktelser och ansvar. Det är mycket att ha koll på, som tandläkare, hovslagare eller verkare, försäkringar och ridutrustning och så vidare. Något som kanske inte ligger i topp av prioriteringar hos hästägare och på olika stall är att ha gott kaffe till fikapausen. Ibland kan kaffet vara slut när det behövs som mest och att då sticka iväg och köpa kaffe i affären är sällan ett fungerande alternativ. Vi vill förenkla för alla de som spenderar sin tid i stallen och med hästar. Vi har därför tagit fram ett riktigt gott och hållbart producerat kaffe som också bidrar till något gott för utsatta och vanvårdade hästar.

Vårt kaffe

Stallkaffe är en blandning av arabicabönor från två brasilianska kaffegårdar, Fazenda IP (varietet Acaia, bärtorkad) och Fazenda Irmas Pereira (varietet Yellow bourbon, bärtorkad). Kaffet har en mörk och kraftfull karaktär med smaker av hasselnöt, mörk choklad och mandel och har blandats och rostats för att fungera både som filterkaffe och espresso av Gringo Nordic Coffee Roasters i Göteborg.Fazenda IP är en kaffegård som omfattar ett område på 720 hektar. Här odlas kaffebönorna Yellow Catuai, Yellow Catucai, Acaia och Yellow Bourbon. Gården ligger inbäddat utanför staden Carmo de Minas, på en höjd över havet på 950–1200 meter. Den högre höjden gynnar en långsam mognad av kaffebären och tillåter selektiv plockning, vilket är avgörande faktorer för att producera kaffe av exceptionell kvalitet.Fazenda Irmas Pereira är en 850 hektar stor gård där 330 hektar är planterade med kaffe av flera varieteter, inklusive röd och gul Bourbon, som utgör den här lotten. Detta är en mikrolott på 350 kilo där bönorna har torkats inneslutna i hela frukten. Naturals utgör ryggraden i den brasilianska kaffebranschen, men detta parti återspeglar en särskilt förfinad inställning till metoden där plockningen har varit extremt kontrollerad och den långsamma torkningen har inneburit en utvecklad jäsning som ger kaffet en otroligt fin fyllighet och en rund karamellig sötma.