Equi_ame

Amelies kärlek och omtanke till hästar och djur är något som funnits så länge hon kunnat uttrycka sig. Aldrig rädd, alltid med respekt och med varsam hand har hon närmat sig djur. Hon har vunnit djurens förtroende och valt gos med djur före mycket annat. Det var inte någon tvekan om viket djur som hamnade i topp; hästar såklart! Ponnyridning från 4-års ålder har gjort att hon tidigt blev rutinerad och van att hantera hästar. Vi föräldrar har fått lära oss om hästar, ridning och vad hästlivet innebär tillsammans med henne. 

Det var när Amelie under en sommarsemester i Grekland såg en ensam häst i hettan som hon reagerade på hur hästar sköts i olika länder. Hästen verkade inte ha det särskilt bra och hon började undersöka möjligheterna att rädda hästen och köpa hem den till Sverige. Det blev många samtal med grekiska och svenska myndigheter och veterinärer. Efter en tid insåg Amelie att processen med att flytta en häst från Grekland till Sverige skulle bli väldigt knepig. Med stor sorg släppte hon tanken om att rädda den hästen men fick i samma veva upp ögonen för Svenska Hästar Värn.


Det var svårt för en 12-åring att rädda en häst hon träffat under semestern men att stötta en förening som arbetar för att rädda vanvårdade svenska hästar blev ett sätt att kanalisera omsorgen för utsatta hästar. Då hon varken har åldern inne eller resurserna för att själv ta sig an vanskötta hästar vill hon ändå bidra till de som ägnar sig åt det. Hennes bidrag blir att uppmärksamma föreningen Svenska Hästars Värn och samtidigt skänka en del av vinsten av kaffeförsäljningen till förmån av föreningens arbete. Hon hoppas bli lyckosam i försäljningen av Stallkaffe för att på så sätt öka bidraget till föreningen.

Följ Equi_ame på Instagram!